Connect with us

Lifestyle

Как да се погрижим за кожата през есента: Вашата нова рутина

Avatar

Публикувано

на

Цветът на охра на листата и понижаващите се температури показват предстоящото настъпване на есента. С него идва нова рутинна грижа за кожата, която да отговаря на нуждите й по това време на годината.

С настъпването на есента, промените във времето могат да окажат силно влияние върху кожата и тялото ни. Точно както листата падат през този сезон, така и кожата страда от загуба на хидратация, докато се адаптира към новите температури, което я кара да губи блясъка си.

Намалената влажност, по-ниските температури и студеният вятър могат да доведат до сухота, загуба на блясъка и дори кожни проблеми. Това е така, защото кожата е склонна да губи влага с по-бързи темпове от фактори на околната среда. Освен това, връщането към рутината, стреса и необходимостта от възобновяване на живота, поставен на пауза през летните месеци, също може да повлияе на здравето на кожата, оставяйки я в много случаи бледа, състарена и дори загубила жизнеността си.

Въпреки това, имаме страхотни съюзници за възстановяване на жизнеността и блясъка на дермата. Диета, богата на хранителни вещества, за да се погрижи за кожата отвътре, както и добрата хидратация са два от съветите, които трябва да вземете предвид, за да постигнете сияйна и здрава кожа. В тези случаи най-важно е да изберете правилните съставки и продукти за грижа за кожата. Ето защо е от съществено значение да изградите правилната рутина за грижа за кожата. За целта Neutrogena® предлага продуктовата линия Bright Boost: специално формулирана за възстановяване на изгубения блясък на кожата.

Проучванията показват, че само след една седмица прилагане на рутина за кожата с Bright Boost, тя става по- сияйна**. В допълнение, продуктовата серия съдържа неоглюкозамин, който активира естественото обновяване на клетките, за да предотврати стареенето на кожата; бадемова киселина, мек ексфолиант за обновяване на повърхността на кожата, който подобрява тена и намалява размера на порите; PHA, който повишава хидратацията на кожата и помага за предотвратяване на признаците на стареене; и витамини C и E, които предпазват кожата от външни въздействия на околната среда, за да се борят с бледата кожа с петна.

Advertisement

Така че, ако търсите сияйна и здрава кожа и през есента, ето вашата перфектна рутина: НОВ СЕЗОН, НОВА ХИДРАТИРАЩА И ОЗАРЯВАЩА РУТИНА:

Рутината започва с Озаряващ пилинг крем за лице. Благодарение на двойното си почистващо действие, този крем разтваря замърсяванията от матовата кожа за по-озарен и равен тен на кожата и е ключов за активиране на естествения процес по обновяването й чрез премахване на мъртвите клетки от повърхността на кожата и порите. Също така е от ключово значение за активирането на естествения процес на обновяване на кожата чрез премахване на мъртвите кожни клетки от повърхността на кожата и порите.

СЪВЕТ – Нанасяйте до 3 пъти седмично върху влажно лице, след което изплакнете.

След това преминаваме към Озаряващия серум, който съдържа най-високата концентрация на неоглюкозамин в цялата серия. Този продукт е предназначен за третиране на зачервявания, пигментация и кожа с намалена жизненост. В допълнение, той активира естествения процес на обновяване на кожата, за да предотврати стареенето й, осигурявайки по-голям блясък и по-равномерен тон.

След това преминете към хидратация. Ако рутината се извършва сутрин, следващата стъпка ще бъде нанасянето на Озаряващ гел-крем: той действа върху естественото обновяване на клетките на повърхността на кожата, като помага за предотвратяване на стареенето й.

Advertisement

В случай, че това е нощна рутина, бихме избрали Озаряващ нощен крем. Той овлажнява, стимулира естественото обновяване на клетките на повърхността на кожата, намалява производството на меланин, за да подобри тонуса и спомага за поддържането на естественото производство на колаген. Освен това допълва естествения процес на възстановяване на кожата по време на сън и помага за предотвратяване на стареенето на кожата.

И накрая, не забравяйте защитата от слънце. Хидратиращият  Озаряващ ултра лек флуид за лице с широк спектър UVA/UVB SPF 30 защитава кожата сега и във времето от излагането на влиянието на околната среда. Той също така активира естествения процес на обновяване на кожата, за да предотврати стареенето й, за по-озарен тен и кожа с по-здрав вид.

*Лабораторно изследване

** Проучвания върху доброволци, използвали гел-крема (32 жени)

 NEUTROGENA® продължава да въвежда иновативни решения за потребителите на глобално ниво. Днес това е марка, която предлага повече от 650 продукта по целия свят в категориите за лице, тяло, акне, слънцезащита, козметика, грижа за мъже и против стареене. Чрез създаване, усъвършенстване и откриване на възможности, продуктите на NEUTROGENA® предлагат реални резултати.

Advertisement

@neutrogenabg #NeutrogenaKnowsMeWell www.neutrogena.bg

Continue Reading
Advertisement