Connect with us

Tехнологии

Кампанията на Samsung Galaxy A „Готиното е за всеки” с международно отличие

Avatar

Публикувано

на

Samsung Electronics Co., Ltd. получи отличие от авторитетната международна организация в сферата на дизайна и рекламата Design and Art Direction Awards (Великобритания) за креативност по отношение на позиционирането на най-новите мобилни устройства от серията Galaxy A. В кампанията на локално ниво се включиха и над 500 потребители от България, провокирани от популярните в социалните медии Дени (от „The Boxing Antelope“) и Рени (от „Сузи и Рени“).

Смартфоните от семейството на Samsung Galaxy A са с акцент върху онези характеристики, който са от най-голямо значение за потребителите. Сред тях са впечатляващ екран, мощна камера и издръжлива батерия. Мобилните устройства са идеални за всички, които искат да разгърнат своя творчески потенциал и да споделят изживяванията си в социалните мрежи.

Awesome Is For Everyone

С кампанията „Awesome is for Everyone” (от англ.:„Готиното е за всеки“) Samsung насочва фокуса върху възможността всеки да изяви креативността си, а за това е необходим просто един смартфон. Чрез лесно запомняща се мелодия и концепция, която отразява най-новите тенденции в дигиталния свят, кампанията спечели вниманието на младите хора по целия свят.

Предизвикателството #danceAwesome, инициирано в партньорство с южнокорейската K-pop група  BLACKPINK и платформата за споделяне на видео съдържание TikTok, се радваше на много положителни реакции: потребителите на TikTok бяха провокирани да споделят своята версия на танца на BLACKPINK, създаден специално за кампанията.   Глобалното предизвикателството, отправено в социалните мрежи, набра 4,7 млн. елемента аудио-визуално съдържание, генерирано от потребители, и 20,2 млрд. гледания в TikTok. Над 500 потребители от България се включиха в „локалното“ предизвикателство, отправено в TikTok и Youtube от популярните в социалните мрежи Денислав Димчев (от „The Boxing Antelope“) и Рени (от „Сузи и Рени“).

Advertisement

Креативност и прецизност в изпълнението

Вече близо 60 години организацията Design and Art Direction Awards отличава с т. нар, Pencil Awards най-креативните и прецизно разработени маркетингови кампании. Единствено идеи, които изпъкват и отговарят на разнообразието от критерии, попадат в селекцията. Ето защо наградата Pencil на Design and Art Direction Awards се смята за едно най-значимите признания в бранша.

„Развълнувани сме от тази положителна оценка от страна на креативната индустрия – признание за кампания, вдъхновена от серията Galaxy А. Мобилните устройства от семейството на Galaxy А през последните години се радват на вниманието на потребителите. Предлагаме на потребителите си впечатляващи технически характеристики, които действително са важни за тях. Даваме им импулс да създават завладяващо съдържание. За нас всичко това е много вдъхновяващо”, коментира Стефани Чой, вицепрезидент и ръководител „Глобален маркетинг в мобилните комуникации“  в Samsung.

Получени Design and Art Direction Awards

 

Advertisement
  • Samsung Galaxy A – #danceAwesome; Graphite Pencil / Entertainment / Use of Audience / 2020
  • AWESOME is for Everyone; Wood Pencil / Sound Design & Use of Music  / Original Composition / 2020

 

Повече информация за Galaxy A можете да намерите тук

Continue Reading
Advertisement