Connect with us

Tехнологии

Клиентите на Нетера следят с видеовръзка поддръжката на техниката си

Avatar

Публикувано

на

3d866211 cd7b 4429 9e13 404224083a4a

За първи път в България Нетера предлага услугата Hands-on-site вече и с live stream опция (директно излъчване). Още от края на 2020 г., веднага след второто затваряне заради Ковид-19, дежурните инженери на компанията бяха оборудвани с камери за излъчване на живо.

Когато клиентите на Нетера искат да се уверят, че различни настройки или технически манипулации по машините и оборудването им се изпълняват коректно, те вече няма нужда да посещават дейта центъра физически.

В жива връзка те могат да обяснят на специалист от компанията какво точно искат да се направи, а след това да проследят на видео, че инструкциите им се изпълняват точно и качествено.

Клиентите на българския телеком имат пълна сигурност, че единствено те могат да видят живото излъчване. Видеосигналът от камерите се изпраща до сървъри на Нетера, а собствениците на оборудването получават достъп до него само чрез специално генерирани за тях линк, потребителско име и парола.

Hands-on-site с излъчване на живо е приложимо за всички услуги, свързани с техническото обезпечаване и поддръжка на оборудване за клиентите на „Колокация“.

Advertisement

Дейностите може да включват да се окабели между две устройства на клиент, да се смени част от оборудването – например хард диск, да се рестартира дадено устройство и много други.
Услугата може да се използва и при инсталация на ново оборудване. Ако клиентите са в чужбина, често те изпращат техниката си за колокация със съответната схема, като очакват инженерите на Нетера да спазят точно изискванията им.

През последните 20 години съм работил с много центрове за данни и предаването на живо е просто гениално! Инсталацията на оборудването ми мина чудесно. Вашият специалист свърши отлична работа. Благодарение на видеоизлъчването на живо, нещата се случиха изключително лесно и гладко!“, коментира услугата нов клиент на колокация в София дейта център от Великобритания.

Continue Reading
Advertisement