Connect with us

Tехнологии

Клиентите на VIVACOM могат да закупят електронна карта за еднократно пътуване през телефона

Avatar

Публикувано

на

2021 02 25 еднократно пътуване 3

снимка: Аделина Ангелова

Вече е възможно закупуването на карта за еднократно пътуване за метро и наземен транспорт на цена от 1,60 лв. онлайн през приложението MPASS, чрез добавяне на стойността на билета към месечната сметка на клиентите към VIVACOM. Прибавянето на цената на билета към месечната сметка на съответния номер на потребителя към оператора улеснява процеса на закупуване на карта за пътуване и премахва необходимостта от вкарване на банкови данни от дебитна или кредитна карта в приложението.

Всеки пътник, който иска да използва електронен билет за пътуване е необходимо да направи регистрация в приложението MPASS на адрес: https://sofia.mpass.bg и да избере от възможните превозни документи – дневна карта, карта за еднократно пътуване с метро и карта за еднократно пътуване с градски транспорт. Следва избор на предпочитания начин за плащане на билета – чрез добавяне на сумата към сметката на оператора, или чрез кредитна или дебитна банкова карта. След потвърждение, пътникът получава превозния документ със защитен QR код. Между купуването и валидирането на документа трябва да минат поне 60 секунди. Електронният билет важи в рамките на деня на купуването му и има валидност от 90 минути, след валидирането му в превозното средство или на бариерата на метрото.

Задължително, за всички пътуващи с електронен билет, е той да се валидира в съответното превозно средство, чрез сканиране QR кода от екрана на мобилния телефон на валидаторите. За да се осъществи валидацията и евентуалната проверка на картите от контрольорите е необходимо смартфонът да бъде с постоянна интернет свързаност, да е с достатъчно осветен екран и да се държи на разстояние от 5-10 см спрямо четеца.

Електронната карта за еднократно пътуване за метро и наземен транспорт на цена от 1,60 лв., онлайн през приложението MPASS, е част от новите функционалности на интегрираната автоматизирана система за електронно таксуване в гр. София, която в момента е в тестов режим.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement