Connect with us

Общество

Магичното шоу на Ян Фриш за пръв път в България

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Ръцете му са по-бързи от очите ни -Ян Фриш в магична среща „Златна котка“ 

Магичното шоу на Ян Фриш, подлудило публиката по целия свят, пристига за пръв път в България. След като успя да спечели всички награди за магия по света, Фриш е готов да изуми и българските си почитатели с уникалните си трикове. Френският гений на илюзията ще бъде в Габрово на 16 март, за гала вечерта на магична среща „Златна котка“, за да  докаже и тук, че ръцете му са по-бързи от очите ни.

„Изключително горди сме, че Ян Фриш прие нашата покана- споделя Дани Белев, създател и организатор на фестивала „Златна котка“- Той не само, че е едно от най-големите имена в магичното изкуство, но и всеки път шоуто му е различно, нестандартно и със сигурност зашеметяващо. Интересът към него е огромен и шансът ни да бъде в България е действително фантастичен.“

Ян Фриш всъщност е възпитаник на цирковото училище „Лидо де Тулуза“, където се усъвършенства в клоунадата. Още тогава усеща в себе си влечението към илюзиите, но едва ли предполага, че години по-късно ще стане световен шампион по магично изкуство. Заради специфичен образ, който изгражда го наричат и „магьосника на махмурлука“, а номерът му с чаша и кана остава неразгадан и до момента от някои негови колеги.

Advertisement

„През целия си живот съм експериментирал, като целта ми е била само една: да изумявам хората на Земята“- споделя Ян Фриш в свое интервю, но неговите фенове знаят, че целите му далеч не се задържат само на тази планета. През 2021 г. френският фокусник си сътрудничи с Националния център за космически изследвания-CNES  и Европейската космическа агенция-ESA, за да експериментира с магически трикове по време на мисията на аерокосмически инженер, пилот, астронавт Томас Пескет до Международната космическа станция. ​Сега Ян Фриш ще покаже част от интергалактическите си умения и в България.

Ян Фриш може да видите на 16 март, в гала вечерта на единствения по рода си фестивал на магията и илюзиите: „Златна котка“ 2024. По повод събитието в България ще пристигнат още от най-великите магьосници в света, а водещи на спектакъла ще са любимците от тв ефира Иван и Андрей.

Билети  Магичен спектакъл Златна Котка Купи билети за|EPAYGO

Continue Reading
Advertisement