Connect with us

Tехнологии

Мтел припомня началото на мобилните комуникации с „Магазин на времето“

Avatar

Публикувано

на

За да отбележи 20-ата годишнина от провеждането на първия разговор по мобилен телефон в България, Мтел създаде „Магазин на времето“. В различните му кътове са представени емблематични години от развитието на мобилните комуникации у нас, като чрез игри и състезания всеки посетител ще може да си спомни своята лична “GSM история” – първия ползван телефон, първите SMS-и, първите игри и много други.

„Магазинът на времето“ е разположен в откритото пространство до метростанция „Сердика“ в София и ще приема посетители от днес до 9 октомври. В него телекомът събира на едно място спомени от старта на мобилните комуникации през 1995 година досега. Посетителите ще си припомнят някои от най-популярните за средата на 90-те мобилни телефони, както и едни от най-запомнящите се услуги и продукти през годините, които днес всички приемат за даденост, но преди по-малко от пет или десет години са считани за революция.

Всеки посетител ще може да се включи в различни игри и с награди. Ще има също състезание по най-бързо писане на SMS, както и за най-добър играч на „змия“-та (“Snake” на Nokia).

В дните до 9 октомври „Магазина на времето“ ще бъде и сборен пункт за неработещи телефони.

Всеки, който има неработещ телефон, може да го донесе в магазина и да участва в кампанията „Смартфони за смет“. Участниците в нея имат шанс да спечелят Samsung Galaxy A5. Десет късметлии ще получат новия смартфон след томбола. Всички неработещи телефони, които Мтел получи по време на кампанията, ще бъдат предадени за рециклиране.

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Megan Todorova[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement