Connect with us

Култура

Над 2 часа раздава автографи Красимира Кубарелова на премиерата на „Верчето, Надежда и Любов“

Avatar

Публикувано

на

снимка: Диляна Добрева

По време на събитието тя обяви, че вече подготвя следващия си роман.

Десетки читатели се събраха в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна на 27 октомври, за да отпразнуват грандиозното завръщане на майсторката на словото Красимира Кубарелова със сърцатата история за любовта, семейството и преоткриването на себе си „Верчето, Надежда и Любов“.

Вечерта откри отговорният редактор на книгата Милена Ташева, която сподели, че за нея шансът да работи по ново заглавие от Красимира Кубарелова е сбъдната мечта. Тя благодари на многобройната публика за присъствието им и покани на сцената литературоведа Кръстина Манолова, която разведе присъстващите из магичния свят на романа.

„Това е книга за всички проявления на любовта, но най-вече на любовта към доброто и светлото“, разказа тя по повод своя прочит на „Верчето, Надежда и Любов“ като книга преди всичко за любовта.

Advertisement

Самата Красимира Кубарелова изрази благодарността си към читателите и приятелите, които с всяка следваща книга стават все повече и повече.

По повод своята героиня София – дъщертята на Верчето, живееща в САЩ, авторкатаи сподели: „Българи се отглеждат не само в България, а по цял свят и ние като родители трябва да създадем една по-голяма по дух България за тях“. Освен това изненада присъстващите и разкри, че пише нов роман – „Кокичета по Ивановден“, в който този път героите (необичайно за нея) ще бъдат трима мъже.

Събитието завърши с изненада, поднесена от нейна добра приятелка, дошла специално от Германия – изпълнението на талантливия цигулар Божидар Бенев от Варненска филхармония, а опашката за автографи преля събитието в истинско празненство – над 2 часа Красимира Кубарелова подписва издания на своите почитатели.

„Верчето, Надежда и Любов“ е деликатна история, изпъстрена с аромат на дюли и тихия шепот на Балкана. История,  която напомня, че никога не е късно да откриеш себе си.

Сред страниците на този лековит роман се разхождат смели и нетолкова смели хора. Герои,  които търсят „похлупака за своята тенджерка“ и понякога го намират. И са готови на всичко, за да открият своето щастие.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement