Connect with us

Събития

Най-новото от магията Бalkansky за юбилейното издание на “Drum and Jazz”

Avatar

Публикувано

на

Riya

Riya, снимка: PR

По-малко от две седмици остават до 29-ти ноември, когато на сцената на столичния клуб Blender ще се проведе десетото юбилейно издание на феномена “Drum and Jazz”. Когато говорим за “Drum and Jazz”, веднага се сещаме за името на именития музикант Теодосий Спасов – той подкрепя тази уникална концепция още от самото ѝ начало. С всяко свое участие той представя необичайни, но въздействащи колаборации. Такова беше участието му с проекта Вяра, а по-късно и с Влатко Стефановски и неговото трио. Проектът Баlkansky обаче винаги е бил нещо по-различно от всичко, което сме чували досега. Доказа се още с представянето на първия албум, а участието им заедно с Янка Рупкина може спокойно да се опише като едно от най-силните изпълнения за последните няколко години.

БALKANSKY е аудио-визуален арт проект, в който са свързани традиционна българска музика с електронен звук и картина. Основните двигатели на проекта са Теодосий Спасов (кавал, трoмпет, вокал), Иван Шопов – Cooh (аранжимент и миксиране) и Иво Христов (визуализация и арт мениджмънт). Резултатът е въздействаща комбинация от съвременни ритми и басови тонове, разгорещени от магията на кавала. Прибавяме към това и динамична визия, с което проектът се пренася в четвъртото измерение. За 10-тото юбилейно издание на “Drum and Jazz” към формацията ще се присъедини и нежният глас на уникалната Деси Добрева. Целта – да се провокира духа на млади и стари чрез едно съчетание на традиция и модерно.

Oratnitza

Oratnitza, снимка: PR

Bcee

Bcee, снимка: PR

Специални гости в клуб Blender ще бъдат и майсторът на лекия дръм енд бейс – британецът BCee, акомпаниран от магическия женски вокал, пред който и критиците са безмълвни – този на Riya. Дуото представя футуристична комбинация от глас и басс.

Контраст в програмата на събитието придават музикантите от Оратница, които сливат в своето изпълнение на живо разнообразие от стилове. Така получават вече превърналия се в тяхна запазена марка “фюжън от етно стилове и световна музика” – пречупен през призмата на модерни клубни жанрове като дъбстеп, трап и дръм енд бейс.

На сцената ще видим също така най-активните и успешно прогресиращи през последните 10 години български проекти – диджейският състав на HMSU, представен от българските артисти EXo, Targy и High Roll с гост участие от Mloski.

Организаторите споделят, че към момента събитието се радва на категоричен интерес, като само за по-малко от седмица бяха разпродадени ранните билети на цена от 15 лева. В момента се продават билети на цена от 20 лв., но тази категория също е на изчерпване, а цената ще бъде 25 лв. Ценните хартийки може да намерите в разпространителната мрежата на EVENTIM.bg в цялата страна.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement