Connect with us

Галерия

На 6 април SOHO представя изложба молив и акварел на Йорданка Мишева: “Състояния”

Avatar

Публикувано

на

На 6 април SOHO зарежда стените на зелената къща с храна за душата, този път под формата на картини. SoEXHIBITION: Състояния е първата изложба на Йорданка Мишева, която ще представи своето много лично творчество, плод на среднощни излияния и непринудени вълнения.

В творбите на Дани, както обича да я наричат, ще можете да видите симбиоза между две изразни средства: молив и акварел. От дете най-любимият материал за нея е моливът – с него успява да изрази онова, за което не се намират думи. Наскоро открива и магията в акварела, неговата топлина и ефирност, които са способни да омагьосват. Впоследствие долавя как кипи живот от съчетанието между тях, като че ли родени да бъдат двойка, да се сливат и допълват върху белите листа. Изложбата молив и акварел е израз на нейния път към търсенето и рисуването на душевни състояния, емоции, които говорят с очи, отворени или затворени, преливащи в гора, небе, любов или сълзи.

Изложбата „Състояния“ можете да разгледате в арт коуъркинг пространството SOHO на ул. Искър #4, всеки делничен ден от 9 до 19 ч. между 6 април и 14 юни.

Информация за автора:

Йорданка Мишева има зад гърба си специализация по Графика в ЮЗУ и почти завършен Плакат и комуникативен дизайн в НБУ. Почти, защото така и не се пречупва да създава изкуство изцяло на екран. „Там всичко е прецизно, подредено и точно, а аз имам нужда от неточностите на рисунката и от нейния хаос, защото в тях се крие много живот“.

Advertisement

Информация за SOHO:

С уютната си атмосфера SOHO добавя нов нюанс към дефиницията за арт коуъркинг пространство. Разположената в центъра на София красива зелена триетажна къща е дом на сходно мислещи креативни професионалисти, които получават много повече от работно място – те имат не само свободата да творят, но и възможността да oбменят помежду си. SOHO развива дейността си и в още две направления – подготовка и провеждане на широк спектър от културни и професионални събития, както и подпомагане на организации от неправителствения сектор в тяхното развитие.

Continue Reading
Advertisement