Connect with us

Lifestyle

Отборът на Fantic на рали Дакар 2024 с подкрепата на нов партньор

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Италианско съвършенство, стил и екипен дух:Fantic на рали Дакар 2024 с високото качество на кафе Lavazza

То е като любовта към Африка – щом свърши, копнееш да се върнеш. Рали Дакар е детска мечта, която носиш цял живот, то е страст, която да споделиш с приятели, снимка, публикувана в социалните медии с надпис „Бях там. защото „Дакар си е Дакар“, толкова екстремно състезание, че пресичането на финалната линия е постижение само по себе си.

Както всяка година, това пътешествие в неизвестното се повтаря като ритуал, който дори времето не е успяло да промени. В петък, 5 януари 2024 г., 46-ото издание на най-тежкото рали в света започва от Ал Ула в Саудитска Арабия и с финална линия в Янбу на брега на Червено море след 7891 км писти, дюни и скалисти пътеки, включително 4727 км специални етапи.

След една година подготовка, екипът на Fantic Racing е готов за Голямото приключение. На старта застават Джейн Даниелс, Томазо Монтанари и Джереми Мироар с мотоциклети XEF 450 Rally Factory.

Advertisement

В допълнение към уменията за каране, от мотоциклетистите се изисква комбинация от издръжливост, адаптивност, решителност и екипен дух, за да се справят с най-вълнуващото и изтощително изживяване в моторния спорт. На тяхна страна застава изцяло италиански екип и ценен съюзник, за да посрещат с усмивка събужданията в зори, както и приятното веселие в бивака на края на дългия ден.

За изданието на Дакар през 2024 г. Fantic Motor SpA може да разчита на енергията на Lavazza, глобален лидер в сектора на кафето, който от години се е ангажирал да подкрепя спорта, с който споделя общи ценности като стремеж към съвършенство, иновации, социализиране, приобщаване и страст.

„Това е третото участие на Fantic в Дакар и сме щастливи и горди да се изправим пред това ново приключение с важен партньор като Lavazza“, заявява Матилде Томанини, мениджър бизнес разработчици на Fantic Motor SpA. „С Lavazza споделяме много ценности, като италианския стил и отлични постижения, традиция и качество, които искаме да предложим на нашите клиенти. Благодарение на своите възможности за изследване, развитие и иновации, Lavazza и Fantic се доказаха като две компании, които са изпреварили времето си в съответните области.“

„Участието на Lavazza в рали Дакар отговаря на целта за разпространение на културата на италианското кафе по света и достигане до все по-широка аудитория от различни поколения“, споделя Карло Колпо, групов директор „Маркетингови комуникации“ директор „За дома“ в Lavazza Group. „Имаме удоволствието да представим нашата марка в това изключително събитие, като придружаваме спортистите и споделяме социални моменти с тях и персонала им в бивака.“

Advertisement
Continue Reading
Advertisement