Connect with us

Култура

Премиера на книгата „Животът на едно необикновено прасенце“ от Стела Тасева

Avatar

Публикувано

на

Stela Pokana

Можете ли да познаете на колко години е най-младата българска авторка? Ще Ви подскажем – тя е точно на 7 и предстои да бъде първокласничка наесен. Нейното име е Стела Тасева, а заглавието на първата ѝ книга (написана и илюстрирана от нея) буди любопитство – „Животът на едно необикновено прасенце“.

Заповядайте на 18 юни (вторник) от 18 ч. в пространството за родители и деца „Малки приказки“ в София (кв. Изток, ул. „Академик Методи Попов“ 1), за да чуете от Стела какви истории ще откриете в книгата. Малките гости на събитието ще могат да участват и в специално организираното за тях ателие за рисуване и изработване на маски и прасенца от пластилин. Тя е подготвила да Ви почерпи и с любимата си лимонада, а входът е свободен.

По желание на Стела 1 лв. от всяка закупена книга ще бъде дарен на приют за кучета, защото тя обожава животните (нейна мечта е да се грижи за животни в собствена ферма). Също толкова силно обича и да пише, затова останалите средства тя е решена да вложи в издаването на следващата си книга.
Стела се вдъхновява да създаде своята първа книга от детските произведения („Вълшебна книжка” 1 и 2) на своята майка Светла Иванова (певица, писател и йога инструктор), както и от илюстрациите на художничката и нейна учителка Мила Попнеделева-Генова.

Дни наред Стела упорито рисува историята за необикновеното прасешко семейство, за което разказва в цели 24 страници. Първата творба на малката Стела е с чувство за хумор и е прекрасен пример за децата – показва им, че има забавления и извън игрите на електронни устройства.

През свободното си време Стела ходи на уроци по китара и художествена гимнастика и с радост посещава практиките по Въздушна йога за деца и Тананикаща йога на майка ѝ.

Advertisement

За книгата:

„Животът на едно необикновено прасенце“

Автор: Стела Тасева
Илюстрации и худ. оформление: Стела Тасева
Редактор: Светла Иванова
Коректор: Весела Кондакова
Худ. оформление на корица: Белла Иванова
Страници: 24
ISBN: 978-619-90863-8-4
Цена: 7 лв.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement