Connect with us

Култура

Ричард Кош анализира успеха на най-добрите компании

Avatar

Публикувано

на

Популярният автор на над 20 бизнес издания и успешен сериен предприемач Ричард Кош разкрива нова стратегия за оптимизация на продуктите и работните процеси във всяка компания в новата си книга “Код за успех: Опростявай”.

Изданието анализира десетки успешни компании в световен мащаб като Ford, McDonald’s, IKEA, Honda, Walt Disney, Penguin books, Boston Consulting Group, Bain & Company, Southwest Airlines, Sony, Dyson, Tetra Pak, Charles Schwab, Vanguard, Apple, Amazon, Google, Facebook, Uber и др. Съавтор на Кош за тази книга е серийният предприемач Грег Локууд, основател на базираната в Лондон фирма с рисков капитал Piton Capital.

„От години търся принцип, който може да ви покаже как да надминете пазарния лидер в бързо разрастващ се пазар и така да станете звезда, гарантирано, с високи шансове за успех. Сега вече го открих. Отговорът е да опростявате бизнеса и пазара“, пише Ричард Кош в своя блог.

Според авторите на “Код за успех: Опростявай” именно опростяването е начинът компаниите да предложат висока стойност срещу пари и така да накарат пазара да се разрасне хиляди или дори милиони пъти.

През историите на Хенри Форд, Стив Джобс, Ингвар Кампрад, Ричард Сиърс, Рей Крок и братята Макдоналд, Кош и Локууд показват нагледно как всеки бизнес може да бъде опростен, кои са предимствата на този тип оптимизация и кои са двете стратегии за опростяване.

Наред с десетките графики и таблици, “Код за успех: Опростявай” дава възможност и за достъп до екзклузивно видеосъдържание онлайн, което да бъде в помощ на предприемачите и изпълнителните директори.

Advertisement

Ричард Кош е автор на бестселъра „Принципът 80/20“, продаден в повече от един милион екземпляра и публикуван на тридесет и три езика. Той е и изключително успешен предприемач и инвеститор, чиито вложения включват Filofax, Plymouth Gin, Belgo и Betfair.

Continue Reading
Advertisement