Connect with us

Култура

„Светът на Вещера” на CD Project Red – станете част от вселената на Гералт от Ривия!

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Под вещата редакция на Лютичето е събрана пълна информация за всичко от вселената на Анджей Сапковски и игрите The Witcher.

Макар сагата „Вещерът” достигна своя край с последната част „Вещерът: Господарката на езерото”, пътят на Белия вълк съвсем не е приключил! Полският писател Анджей Сапковски – автор на култовата поредица – обяви, че работи върху нова книга за Белия вълк, а съвсем наскоро стана ясно, че Хенри Кавил („Супермен”) е актьорът, който ще влезе в образа на Гералт в предстоящия сериал на „Нетфликс”.

Преди това, обаче,  почитателите на поредицата имат възможност да се гмурнат в отново в света на легендарния Гералт от Ривия с луксозното цветно издание „Светът на Вещера”!

Създадено под вещата редакция на Лютичето, изданието съдържа всичко, което трябва да знаете за вселената на Анджей Сапковски и игрите The Witcher, за да оцелеете в нея!

Advertisement

Вилентретенмертх, златен дракон, ще ви разкаже за сливането насферите, пристигането на първите разумни същества, човешката колонизация и за последвалите войни с елфите и останалите нехора. Весемир, вещер и учител по фехтовка, ще хвърли повече светлина върху кастата на вещерите, различните школи и вещерските мечове.
Йенефер ще анализира принципите на магията, разликите източниците на сила и зараждането и развитието на религията на континента. Гералт ще опише всички създания, които са врагове на разумните раси. А за финал Лютичето ще разкаже историята на своя най-добър приятел и убиец на чудовища – Гералт от Ривия.

„Светът на Вещера” е впечатляваща енциклопедия, която не само систематично представя героите и съществата от света на Сапковски, но и ще ви разкрие и тайните на Северните кралства и могъщата Нилфградска империя преди и след книгите.

Continue Reading
Advertisement