Connect with us

Кино

Украинският ноар Between Us с ексклузивна премиера в HBO Max и по Cinemax

Avatar

Публикувано

на

снимка: WBD

Завладяващата комбинация от история, написана с финес, и поглъщащо актьорско изпълнение в украинския психологически трилър Between Us ще дебютира в онлайн стрийминг платформата HBO Max и по телевизионния канал Cinemax в Централна и Източна Европа през май 2024 г.

Пленителните изпълнения на Анастасия Пустовит и Ирма Витовска в ролите на главните героини Саша и Аня водят до променящи живота решения и неочаквани обрати, които предефинират съдбите им.

Филмът рисува откровена картина на две различни женски съдби, свързани чрез енигматична тайна, майсторски сътворена от умовете зад сценария – Соломия Томашчук и Юрий Дунаев. Заедно те навлизат в сложността на семейните ценности, поставяйки неудобни въпроси.

Някогашните непознати Саша и Аня се оказват въвлечени в неочакван съюз, предизвикващ предубеждения. Филмът кани публиката в свят, в който тайните се превръщат в нишки, които изплитат непредвидена връзка, размивайки границите между правилното и погрешното.

Advertisement

Анастасия Пустовит и Ирма Витовска, известни с приноса си към украинското кино, демонстрират нови измерения на техния талант. Анастасия, позната на зрителите с участието си в When the Trees Fall и Early Swallows, влиза в завладяващата роля на Саша – млада жена, заплетена в бурни любовни връзки и преследвана от травматично минало. От друга страна, Ирма Витовска, наскоро провъзгласена за „Кралицата на трансформациите“ от журито на варшавския филмов фестивал, печели звездната си репутация от ролите си в The Gateway, My Thoughts Are Silent и Koza Nostra. Нейната героиня в Between Us се казва Аня и е зряла жена, справяща се със семейни предизвикателства.

Warnеr Bros. Discovery и FILM.UA Distribution сключиха сделка за разпространението на филма в Централна и Източна Европа. Придобиването на правата от WBD/HBO е активно от май месец и зрителите в България, Албания, Молдова, Румъния, Полша, Унгария, Словакия, Чехия и адриатическите страни ще могат да се потопят в завладяващия разказ на Between Us в онлайн стрийминг платформата HBO Max и по телевизионния канал Cinemax.

Рагнхилд Торбех, старши вицепрезидент „Програмиране и придобивания“, EMEA, Warner Bros. Discovery споделя: „WBD има богата история в подбора на най-доброто европейско съдържание за зрителите. Тя е изградена върху дълбокото разбиране, че всяка страна е различна. Чрез HBO Max ние доставяме завладяващи истории за абонатите в Централна и Източна Европа от техните малки и големи градове. Украинската продукция Between Us е фантастично допълнение към съдържанието ни. Тя пасва перфектно на висококачествените европейски филми, предлагани в HBO Max и по Cinemax в Централна и Източна Европа.

Between Us остави незаличима следа във фестивалната верига, спечелвайки признание на Международния женски филмов фестивал в Сеул, украинския филмов фестивал Mykolaychuk OPEN и FILMFEST HAMBURG. Смелостта на филма спечели и три престижни награди на Нюйоркския международен фестивал на жените за отлични постижения в режисурата, сценария и костюмите.

Between Us надхвърля традиционните кинематографични граници, предлагайки задълбочено изследване на човешките сложности. Международната му премиера в HBO Max и по Cinemax през май 2024 г. обещава да завладее публиката, канейки я в свят, в който се сблъскват избори и тайни.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement