Connect with us

Tехнологии

Услугата Samsung Pay вече е налична в Испания

Avatar

Публикувано

на

Samsung Electronics обяви старта на услугата Samsung Pay в Испания. Samsung Pay e сигурна и лесна за използване услуга за мобилни разплащания, която работи навсякъде, където е възможно плащане с безконтактна или дебитна карта. Испания е първата европейска страна, в която услугата става налична след успешния старт в Южна Корея, САЩ и Китай. Samsung Pay е и първата по рода си услуга за мобилни разплащания, достъпна за испанския пазар.

 „Нашата цел със Samsung Pay е да въведем и насърчим иновациите в мобилната търговия, осигурявайки по-сигурен, по-умен и по-добър мобилен портфейл“, каза Виктор Ким, глобален директор на Samsung Pay. „Samsung оперира с отворен модел на партньорство и сътрудничество, за да достави възможно най-доброто потребителско изживяване. Със Samsung Pay ние сме убедени, че предоставяме на потребителите най-добрата мобилна платежна услуга”.

 „Горди сме, че Испания е първият европейски пазар, който въведе иновативната услуга Samsung Pay. Вярваме, че тя ще бъде ключова за разплащателните навици на испанците и за еволюцията при пазара на разплащанията като цяло“, коментира Селестино Гарсия, корпоративен вицепрезидент на Samsung Испания. „Възможността пред Samsung Pay в Испания е значителна поради високия процент пенетрация на смартфоните и дигитализацията на банковия сектор. Според последното проучване [1], поръчано от Samsung, почти 60% от испанците се интересуват от използването на сигурна, лесна и широко приета услуга за разплащания, като Samsung Pay“.

Samsung Pay предлага редица предимства:

  • СИГУРНОСТ – Samsung Pay използва три различни нива на гарантирана сигурност на разплащанията: пръстова идентификация, токанизация за криптиране на картовите данни и Samsung KNOX, платформа за сигурност от висок клас.
  • ПРАКТИЧНОСТ – За да направят разплащане със Samsung Pay, потребителите трябва просто да плъзнат пръст по екрана на смартфон, съвместим с услугата, да сканират техния пръстов отпечатък и да платят.
  • ДОСТЪПНОСТ – Samsung Pay позволява на потребителите да плащат от всяка локация, където покупките могат да бъдат направени с безконтактна или дебитна карта.

Устройствата, съвместими с NFC (Near Field Communications) технологията, които могат да поддържат Samsung Pay, са Samsung Galaxy S7, S7 edge, S6, S6 edge и S6 edge+, като наличността им зависи от местния оператор. Galaxy A5 2016 също ще поддържа Samsung Pay след софтуерна актуализация.

Samsung Pay е мобилната платежна услуга, която чакаха испанските потребители

Ново изследване, направено от Ipsos [2] за Samsung Испания, показа, че половината от испанците на възраст от 35 до 65 години носят повече от две дебитни или кредитни карти в портфейлите си. Според проучването:

Advertisement
  • 64 процента от потребителите използват кредитна или дебитна карта при плащането на повечето или всичките си покупки;
  • тази цифра нараства до 71 процента при хората на възраст между 35 и 44 години;
  • за да се насладят на още по-голямо удобство и ефективност при пазаруване, 58 процента от испанците биха искали да използват сигурно, лесно и широко прието решение за мобилни разплащания.

Samsung Pay отговаря на всички тези изисквания, като предлага три нива на сигурност, лесна употреба и възможност за плащане на всяко място с безконтактен ПОС терминал. Използването на услугата не генерира допълнителни разходи за потребителите или компаниите, тъй като те се нуждаят само от NFC-съвместим ПОС терминал. Потребителите могат да добавят до 10 карти към приложението на Samsung Pay, без да плащат допълнителни банкови такси.

По отношение на мобилната сигурност, 90 процента от анкетираните се страхуват от загуба на техните устройства и възможна злоупотреба с картовите им данни. С цел да осигури максимална сигурност, Samsung Pay включва пръстова идентификация, която спира достъпа до информацията за плащанията, в случай на загуба или кражба на телефона.

 Обширна партньорска екосистема

Samsung Pay вече разполага с широка партньорска мрежа и се поддържа от дебитни и кредитни карти на повече от 200 ключови глобални и регионални банки. В допълнение, услугата е съвместима с разплащателни мрежи като American Express, China UnionPay, MasterCard, Visa Inc. и Alipay, водеща китайска платформа за разплащания с трети страни.

Услугата е достъпна за потребителите на банките CaixaBank и imaginBank, които първи в Испания и Европа ще се възползват от предимствата на Samsung Pay. Скоро Samsung Pay ще бъде достъпна и за клиентите на Abanca и Banco Sabadell.

Samsung Pay е съвместима с всички търговски обекти, които вече имат безконтактни терминали, като компанията работи в тясно сътрудничество с водещи търговци на дребно, хранителни магазини, бензиностанции и услуги за паркиране, за да създаде услуги с добавена стойност за техните клиенти.

Advertisement

 [1] Анкетата за мобилните разплащания в Испания е проведена онлайн в периода между 22-и и 27-и януари 2016 г. сред национално-представителна извадка от 1000 респондента на възраст между 18 и 65 години.

 [2] Анкетата за мобилните разплащания в Испания е проведена онлайн в периода между 22-и и 27-и януари 2016 г. сред национално-представителна извадка от 1000 респондента на възраст между 18 и 65 години.

Continue Reading
Advertisement