Connect with us

Lifestyle

Услугите от самонаети специалисти и физически лица също масово се прехвърлиха онлайн

Avatar

Публикувано

на

Tarli

В интернет можем да намерим дори дейности като коминочистачи, монтажисти, дърводелци и хамали. По време на пандемията се е появила и съвсем нова услуга за изслушване на хора, нуждаещи се от внимание

С навлизането на интернет във все повече сегменти и области от живота, вече не само компаниите, а и физическите лица масово предлагат своите услуги онлайн. Това включва не само бизнес дейности като счетоводство или юридически консултации, а също и такива, които по традиция не сме свикналил да свързваме с дигиталното пространство – монтажисти, хамали, дърводелци, услуги от типа кърти, чисти и извозва, и дори – такива от коминочистачи.

Търсенето и предлагането на този тип дейности по интернет се е увеличило в пъти от началото на пандемията през миналата пролет и свързаното с нея налагане на социални ограничения. Друг вид услуги, които отчитат сериозен ръст, очаквано са онлайн уроците. Това става ясно от данни, изнесени от българския сайт за безплатни обяви Тарли. Платформата е насочена към обикновените хора и нейният екип си е поставил за цел да помогне на всеки българин да присъства по-пълноценно в интернет и да предлага своите продукти и услуги по-успешно там.

„Едрият бизнес отдавна вече е в глобалната мрежа. Новата тенденция, която наблюдаваме през последните години е малките фирми и дори отделни физически лица също да предлагат по-активно своите услуги там. Тенденция, която се засили през отминалите месеци, изискващи социална дистанция. Това позволява на обикновените хора да станат много по-видими за потенциалните си клиенти и да се конкурират по-успешно с големите играчи в своята сфера“ – посочва Лъчезар Ангелов, основател на Тарли.

През изминалите месеци той отчита значителен ръст в публикуването и търсенето на услуги през платформата, който при някои типове дейности достига двуцифрени стойности. Сред най-популярните услуги в сайта през този период са тези свързани с технологиите, като изработка на уебсайтове и електронни магазини, компютърна поддръжка или уеб дизайн, както и такива, свързани с дома – разглобяване и монтаж на мебели, дърводелски, хамалски, коминочистачи, ремонти на покриви и други. Любопитно е, че в периода на пандемията са се появили дори нови услуги като провеждане на онлайн разговори и споделяне на проблеми за хора, които се чувстват самотни. Дейност, която не е съществувала в този си вид преди 2020 г. и най-вероятно е свързана с изолирането на голям брой хора по домовете и ограничаването на срещите с приятели.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement