Connect with us

Култура

Ново издание на „Утре ме няма“ от Лий Чайлд

Avatar

Публикувано

на

Lee Child Gone Tomorrow 2nd edition

Този четвъртък, 28 януари, „Утре ме няма“ (изд. Обсидиан, превод: Владимир Германов) се завръща в ново издание на книжния пазар. Това е един от любимите на читателите трилъри на Лий Чайлд, в който Джак Ричър се качва на метрото в Ню Йорк… за да се озове очи в очи с атентатор самоубиец.

Атентаторите самоубийци се забелязват лесно. Най-вече защото са нервни. По дефиниция на всички им е за пръв път. Списък, съставен от израелското контраразузнаване, посочва дванайсет признака, които биха издали потенциалния терорист.

Ню Йорк. Два часът през нощта. Във вагона на метрото има петима пътници. И Джак Ричър. Четирима изглеждат напълно нормално. Петият обаче не – странно облечената жена с втренчен поглед очевидно е на ръба на отчаянието. В рамките на няколко секунди Ричър трябва да реши дали да действа, за да спаси хиляди невинни. А може би греши?

Намесата му ще предизвика поредица от стряскащи разкрития, водещи назад във времето към войната в Афганистан и неофициалното американско участие в нея, както и куп кървави сблъсъци по улиците на Манхатън. Животът на Ричър наистина е в опасност. Но кога ли това го е плашело?

 

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement