Connect with us

Lifestyle

“Филип Кутев” отпразнува своята 70 години сцена

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Държавен фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” отпразнува своята 70 годишнина с три невероятни и незабравими концерт-спектакъла в зала 1 на Националния дворец на културата. До трите невероятни концерта се докоснаха над пет хиляди от многобройните почитатели на ансамбъла. Концертите бяха под надслов “Началото”, “Пътят” и “Наследството”.

Президентът Румен Радев, под чийто патронаж бяха проведени и трите тържествени събития, удостои държавния фолклорен ансамбъл с почетен плакет „Св. св. Кирил и Методий“ за значимия принос към развитието и популяризирането на българското фолклорно изкуство и по повод 70-годишнината от неговото създаване. Държавният глава и съпругата му присъстваха на концерта „Наследството“, последния от трилогията тържествени спектакли по повод годишнината.

Директорът и главен художествен ръководител на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ Георги Андреев, който прие почетния плакет, заяви, че отличието е значима оценка за труда на творците. Той подчерта, че целият труд на ансамбъла е в името на публиката и в името на българската традиция и дух.

Трите концерта по повод годишнината на ансамбъла поставят началото на национално турне, което ще се осъществи в рамките на 2022 година.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement