Connect with us

Музика

Флашмоб подгрява паметния купон на Тъпани и Гайди

Avatar

Публикувано

на

Остават броени дни до петия рожден ден на уникалната формация „Тъпани и Гайди”, заради който една сцена ще поделят известни изпълнители от Родопите, танцьори, музиканти и гост изпълнители.

Някои от гост изпълнителите ще останат тайна до последно, но за да загатнем мащабите на купона ще споменем бийтбокс гуруто Skiller и известният родопски глас Димитър Кермедчиев, който на сцената ще си партнира със сина си – гайдарят Лазар Кермедчиев.

Концертът е на 11 септември 2015 г., петък. А на 8 септември 2015 от 18 ч. участниците в концерта ще организират уникален флашмоб с тъпани и гайди, по време на който можете да усетите част от атмосферата на събитието и да спечелите билети за него.

Флашмоб шествието ще мине по маршрута НДК („Аптека”) – бул. Витоша – Св. Неделя – Народен театър – градинката на Кристал – Борисовата градина. Ако срещнете музикантите, снимате се с тях и споделите снимката на фейзбук страницата на концерта(https://www.facebook.com/events/721411311336086/), може да спечелите и безплатни билети за събитието.

 

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]tupani i gaidi[/media-credit] 

Тъпани и гайди е формация, която съществува от 2010 година. Традиционният родопски звук е заложен в основата на звученето й, но в групата се срещат първобитни инструменти от три различни континента. Всички, които са били на техен концерт знаят, че това е незабравимо преживяне, което трудно може да се опише с думи.

И няма как да е по друг начин, при положение че гайдарите от формацията са едни от най-добрите музиканти у нас – участват в „101 каба гайди”, свирили са на много събори и надсвирвания, както и по време на световния рекорд – 333 каба гайди в Зала 1 на НДК. Звукът на гайдарите е озвучавал дори хип-хоп награди, както и парче на рапъра 100 Кила. А гласът на Валентина Добрева ще ви пренесе директно в Родопите!

Програмата на събитието включва много музика, хора, въртене на огън, безплатни уроци по народни танци, безплатни уроци по диджериду и гайди и т.н. На концерта ще можете да си купите дори ръчно изработени народни носии.

Не пропускайте да се докоснете до фолклорът на нашето време и доведете приятели на 11 септември 2015 от 20 ч. в столичния клуб „Маймунарника“, Борисовата градина. Вратите ще отворят в 18 ч., когато ще можете да се включите в различни уроци по танци и каба гайда. А след 23 часа концертът ще продължи в акустичен формат.

Билети може да купите от мрежата на Eventim и Ticketlogic.

Advertisement

Организатори на събитието са Концерти БГ и Студио Грейс & Боо, а концертът е подкрепен от ресторант Добро и Линас Клима.

 

Continue Reading
Advertisement