Connect with us

Галерия

ХУДОЖЕСТВЕН ПОГЛЕД ВЪРХУ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, ПРЕДСТАВЕН В УНИКАЛЕН ПРОЕКТ

Avatar

Публикувано

на

„Заветите на историята“ преминава през вековете на българското минало – от времената на траките до Балканската война. Неслучаен е изборът на дата и място за ексклузивното представяне на проекта. Събитието ще бъде вечерта на 22 септември (четвъртък) от 23:00 ч. до изгрев слънце в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, Велико Търново – градът, в който на същата дата през 1908 г. е обявена Независимостта на България.

Книга-албум с картините на художника Васил Горанов и текстовете на авторите от „Българска история“ Иван Кънчев и Марио Мишев представя събития, личности и места, които са ключови за историята ни. Изданието ще се разпространява от сдружение „Българска история“.

На ексклузивното събитие ще бъдат изложени част от оригиналните картини, включени в книгата. Единствено в рамките на вечерта, жителите и гостите на града ще имат възможността да видят на живо творбите и да разгърнат първите копия от „Заветите на историята“. Късният час е съобразен със специалната светлинна аранжировка за представянето на картините, която изисква пълен мрак. Събитието е част от празничната програма на Община Велико Търново за честването на 108-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Вдъхновено от Лили Иванова

Васил Горанов и „Българска история“ са вдъхновени за проекта от Лили Иванова, която винаги е била творец с интерес към историята, подвига и величието на българите. Сред картините, които посетителите ще могат да видят в празничната вечер, е и портретът на Лили Иванова с автор Васил Горанов.

Advertisement

На следващата вечер, 23 септември (петък), почитателите на Лили Иванова ще могат да я видят по време на предстоящия ѝ концерт във Велико Търново. Той е част от турнето на певицата, което се осъществява с подкрепата на Лидл България и ще започне от 19:00 ч. в ДКС „Васил Левски“.

Повече информация за Лидл България може да намерите на:

www.lidl.bg

facebook.com/lidlbulgaria

Повече информация за сдружение „Българска история“ може да намерите на:

Advertisement

www.bulgarianhistory.org/

facebook.com/bulgarian.history1

Continue Reading
Advertisement