Connect with us

Lifestyle

Целулитът засяга близо 90% от жените и само 10% от мъжете

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Колаборацията между beauty-tech брандове като FOREO  и научно-изследователски екипи води до съзадаване на все по-ефективни решения за борба с „портокаловата кожа“

Целулитът, известен още като „портокалова кожа“ е едно от най-често срещаните състояния на кожата в света. Той засяга близо 80-90% от жените от всички възрасти, докато този процент при мъжете е само 10. Едни от факторите са генетика, хормони и стареене. Въпреки, че е безобиден за здравето, все повече жени търсят начини за остаряването му и желаят копринено гладка кожа, без вдлъбнатини.

Причини за появата на целулит

Целулитът се проявява, когато мазнините под кожата биват притиснати към съединителната тъкан, което води до появата на вдлъбнатини или бучки. Причината той да е по-често срещан при жените, отколкото при мъжете, е главно в разликите на структурата на съединителните тъкани и разпределението на мазнините.

Advertisement

Генетиката, стареенето и хормоните са едни от главните фактори, които играят роля за развитието на целулита. Естрогенът – хормон, отговорен за развитието и регулирането на женската репродуктивна система, оказва влияние върху притока на кръв, производството на колаген и разпределението на мазнините. При жените естрогенът насърчава складирането на мазнини в зоните точно под кожата. Тази подкожна мазнина е склонна да се притиска към съединителните тъкани, като образува вдлъбнатини или т.нар. портокалова кожа.

С напредването на възрастта колагеновите влакна губят еластичността си, което улеснява преминаването на мастните клетки през тези отслабени тъкани и води до появата на целулит. Освен това факторите, свързани с начина на живот, като неправилно хранене, липса на физически упражнения и недостатъчно пиене на вода, могат да изострят целулита, като насърчават натрупването на мазнини и отслабват структурата на кожата.

Как да се справим с целулита?

За щастие, през последното десетилетие козметичните технологии се развиха до такава степен, че работят заедно с науката, за  да се справят с различни кожни проблеми, включително целулита. Експертите на шведския beauty-tech бранд FOREO споделят най-новите технологични процедури за кожа, които не само третират проблема, а и подобряват състоянието на кожата. След като FOREO пусна на пазара най-хигиеничната четка за лице в света LUNA™ 4, създаде най-мощния микротоков уред в света BEAR™ 2, домашното микродермабразио KIWI™ derma и радиочестотните подмладяващи процедури с FAQ™ 102, през септември шведският бранд представи микротоковия уред за тяло BEAR™ 2 body, предназначен за третиране на целулит. Сега антицелулитната процедура се допълва от стягащия серум FOREO SUPERCHARGED™ Firming Body Serum.

Луксозно копринен, пълен с мощни съставки с 93% естествен произход, серумът FOREO SUPERCHARGED™ Firming Body Serum помага за разграждането на мастните клетки, които водят до появата на вдлъбнатини, увеличава нивата на колаген, за да направи кожата по-стегната и тонизирана, и подсилва естествената бариера на кожата, като я хидратира в дълбочина. Клинично е доказано, че серумът задържа влагата в продължение на 24 часа и изглажда фините линии и бръчки в рамките на две седмици. Забележителните 100% от потребителите съобщават за по-стегната, по-мека и по-подхранена кожа, а 97% отбелязват видими подобрения на целулита, белезите, стриите и по-тонизиран цялостен вид на тялото само за 28 дни.

Advertisement

Съставките на серума FOREO SUPERCHARGED™ Firming Body Serum 

SUPERCHARGED™ Firming Body Serum на FOREO е не само проводящ серум, предназначен за използване с микротоковия уред за тяло BEAR™ 2 body, но и подхранващо лечение с 93% мощни, внимателно подбрани съставки с естествен произход, които са веган, cruelty-free и подходящи за всички типове кожа.

Смолата от праскова се използва в китайската медицина за подхранване, стягане и укрепване на кожата, както и за подобряване на нейната еластичност. Тя съдържа съединения, за които е известно, че повишават нивата на колаген в дермата и имат лифтинг ефект. Кожата се усеща по-стегната, по-блестяща и с младежки вид.

Кофеинът ускорява липолизата – метаболитен процес, който разгражда мазнините в тялото ни, като по този начин се подобрява вида на целулита. Той също така стимулира кръвообращението, което води до засилване на производството на колаген и възстановяването на кожата.

Скваланът създава защитна бариера върху кожата и по този начин предотвратява загубата на влага и прави кожата по-еластична.

Advertisement

Алантоинът спомага за привличането и задържането на влагата в дермата и улеснява отстраняването на мъртвите кожни клетки, след което кожата остава свежа, здрава и мека.

Укрепващият пантенол е добре познат влагозадържащ агент, който задържа водата в кожата. Използва се и за подсилване на естествената ѝ бариера, като подобрява външния вид на увредената и изтощена кожа.

8 вида възстановяващи хиалуронови киселини се обединяват, за да подхранват, хидратират в дълбочина, подобряват гъвкавостта на кожата и поддържат нейния микробиом.

BEAR™ 2 body 

Устройството за тонизиране на тялото с микроток BEAR™ 2 body и стягащият серум за тяло FOREO SUPERCHARGED™ Firming Body Serum реализират пълния си потенциал, когато се използват заедно. BEAR™ 2 body съчетава два мощни вида микроток – Advanced Microcurrent™ и Sculpting Microcurrent™, които стимулира тмускулите, стягат и тонизират кожата. Патентованата система Anti-shock™ 2.0 адаптира процедурите към индивидуалните нужди на кожата, а масажът T-Sonic™, комбиниран с микроток, намалява целулита, като стимулира лимфния дренаж. Клинично доказано е, че уредът значително подобрява еластичността на кожата само за една седмица, безболезнено и от уюта на вашия дом. За да работи обаче, той трябва да се използва с проводящ серум – без него микротокът не може да проникне в по-дълбоките слоеве и само ще раздразни кожата ви, без да има ефект.

Advertisement

Освен това, BEAR™ 2 body допълва SUPERCHARGED™ Firming Body Serum по начин, който позволява на всички тези мощни активни съставки да проникнат дълбоко в кожата, където действат най-добре. Така стягащата прасковена смола, тонизиращият кофеин, овлажняващите сквалан и алантоин, укрепващият пантенол и възстановяващите хиалуронови киселини ще действат не само на повърхността на кожата, но и в по-дълбоките ѝ слоеве – там, където се образува целулит.

SUPERCHARGED™ Firming Body Serum и BEAR™ 2 body са налични на www.foreo.com и в Douglas и Notino.

За да научите още интересна информация за марката, последвайте @foreo_official в Instagram.

Continue Reading
Advertisement