Connect with us

Lifestyle

ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се заедно за отговорна грижа за животните

Avatar

Публикувано

на

Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ и образователната платформа Уча.се си партнират, за да информират деца и родители как да се грижат отговорно за своите домашни любимци

Международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира нов дигитален проект за информираност и популяризиране на хуманното отношение към животните сред младите хора.

Първото видео, създадено от ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се, има за своя тема отговорното отношение към домашните любимци сред най-малките бъдещи и настоящи стопани. За основен партньор фондацията избира най-награждаваната образователна платформа, която на разбираем и интересен език обяснява на децата и младежите кои са правилните грижи за техния най-добър опашат приятел.

Много родители искат да зарадват децата си, като подарят животно за празник или специален повод като рожден ден например. Домашните любимци бързо се превръщат във верни приятели и стават част от семейството. Децата са предразположени към животните, но често първоначалното вълнение отминава бързо и те не са наясно с отговорностите, които идват с отглеждането им. ЧЕТИРИ ЛАПИ се бори за свят, в който хората се отнасят към животните с уважение, разбиране и съчувствие, а промяната започва именно с децата.

Платформата Уча.се показва на децата по грабващ начин чрез видео уроци, тестове и мисловни карти важна за тях информация както по всички предмети и класове от официалната програма за училище, така и увлекателни и любопитни факти по важни житейски теми. Видеата, създадени в партньорство с ЧЕТИРИ ЛАПИ, ще бъдат публикувани в раздела „Ценно и интересно“ на сайта Уча.се и във всички дигитални канали на ЧЕТИРИ ЛАПИ: Facebook, Instagram и YouTube.

Advertisement

Много сме щастливи, че осъществяваме този проект именно с Уча.се, защото така ще достигнем до публика, от потенциала и нагласите на която зависи бъдещето на света. ЧЕТИРИ ЛАПИ се бори за етично и морално поведение към животните, изложени на пряко въздействие от човека, като информира, сигнализира и настоява за спазване на стандартите и създаване на устойчиви политики за хуманно отношение към домашните, бездомните и дивите животни, “ каза Деница Славова, ръководител на отдел „Комуникации“ на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Първото видео от съвместния проект на тема „Отговорна грижа за домашните любимци“, вече може да бъде видяно тук. В него на фокус е сериозната отговорност, която всеки трябва да поеме при отглеждането на опашат приятел – той не е само за игра и не може да каже кога нещо го боли или притеснява, затова е важно стопаните да са подготвени и да знаят какво е нужно да направят във всяка ситуация. Стартът на серията дигитални уроци по „Грижа за животните“ засяга и важните стъпки при осиновяване или закупуване на домашен любимец.

Continue Reading
Advertisement