Connect with us

Култура

„Ясновидците“ превземат Ню Йорк

Avatar

Публикувано

на

Ние сме Ясновидците. Били сме и ще бъдем. Това е сила от огромната енергия на земята и хората й. Виждаме мъртвите. Разговаряме с неспокойни души. Ходим насън. Прозираме смисъла на всяко нещо в ръката ни. Бъдещето се разгръща пред нас като карта на моретата, по които ни предстои да плаваме.

„Влюбих се в смесицата от мистерия, магия и хорър в „Ясновидците“, интелигентно написана, разнообразна и балансирана.“ Гардиън

Ийви О’Нийл се замесва в поредния скандал в родното провинциално градче Зенит, Охайо и родителите ѝ я изпращат за наказание в Ню Йорк. Но Ийви това и чака. През златните двайсет години на миналия век Ню Йорк кипи от живот, там е раят на тайните джаз-клубове, модните магазини и бляскавите кинозвезди. Точното място за момиче, което мечтае за слава и безгрижни дни.
Но освен в оживлението на Голямата ябълка, Ийви прекарва времето си и из прашните, тъмни кътчета на странния Музей на окултното, или наричан от нюйоркчани „Музея на гадните усещания“, управляван от чичо ѝ Уил. Той изглежда е обсебен от свръхестественото, а племенничката му пази мрачна тайна – дарба, която досега ѝ е носила единствено беди. Не след дълго полицията открива тялото на момиче, белязано с мистериозни символи. Уил и Ийви са извикани да сътрудничат на силите на реда и тя осъзнава, че способностите ѝ са единственият начин да заловят сериен убиец, излязъл на повърхността от черните дебри на миналото.

„Сложният сюжет и възхитителните детайли в героите, диалога и атмосферата те хващат и не те пускат. Не бива да се пропуска.“ Къркъс

Появяват се още жертви и жителите на Ню Йорк са ужасени. Целият град е вперил взор в разследването: ще успее ли Ийви да стигне до истината и какво ще ѝ коства това? Дали мракът няма да я пречупи? А през това време около нея се разгръщат историите на Ясновидците, всеки със своята заплетена мрежа от тайни…
Носителката на престижната награда „Майкъл Принц“ Либа Брей ни потапя в бурната Епоха на джаза, под чиято бляскава повърхност се крие свръхестествено зло, предвестник на задаваща се буря. Навлизаме в този свят на контрасти през погледна на палитра от герои, наглед коренно различни, но обединени от странните си, неразбираеми за тях свръхестествени способности. Те са Ясновидците и трябва да се възправят, иначе всичко ще рухне.

„Ясновидците“, първата в поредица от четири, е обявена за една от най-добрите тийн книги на годината от „Пъблишърс Уикли“, „Къркъс Ривюс“, „Скуул Лайбръри Джърнъл“, влиза в класацията „Топ 10“ за годината на „Амазон“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement