Connect with us

Култура

Излиза „Фантастичните победи на модерната психология“ на Пиер Дако

Avatar

Публикувано

на

На 8 юни излиза от печат второ издание на едно от най-търсените заглавия на Пиер Дако – „Фантастичните победи на модерната психология”.

„Фантастичните победи на модерната психология“ (превод: Росица Ташева, Румяна Маркова, 656 стр., цена: 18 лв, издателство Колибри.) ще ви поведе в дебрите на психиката с ум и сърце, без да ви натрапва готови формули и правила. „Дълбоко в душата си хората са еднакви”, настоява авторът. Несъзнаваното у папуаса е почти същото както у европееца, а това звучи доста успокоително в тези времена на разпадащи се човешки контакти. Целта на книгата е да запознае читателя с всички основни понятия в областта на психологията, но и да облекчи постигането на мъдрост и равновесие. Благодарение на „Фантастичните победи на модерната психология” смисълът на думи и изрази като „депресия“, „хистерия“, „абулия“, „детска невроза” и причините за редица заболявания са достигнали до стотици хиляди европейци.

Пиер Дако е белгийски учен, психиатър с богат клиничен опит и талантлив популяризатор. Автор е на множество произведения, предназначени за професионалисти и широк кръг читатели, от които най-известни са „Фантастичните победи на модерната психология“ и „Триумфът на психоанализата“. До смъртта си през 1992 г. Пиер Дако е член на Международния институт по психотерапия в Женева и на Международната фондация по аналитична психология.

Continue Reading
Advertisement