Connect with us

Музика

Биг Бенд Русе, Веси Бонева и Тони Златанов с концерт за ценители в Русе

Avatar

Публикувано

на

На 19 април, красивият град Русе ще бъде домакин на концерт, заради който си заслужава да се пропътуват стотици километри. Биг Бенд Русе и гост изпълнителите Весела Бонева, вокал и Тони Златанов, пиано и вокал ще представят елегантната си програма в града, който умее да цени талантите. Музикалното събитие се организира от ОП „Русе арт“ и ще очаква всички почитатели на хубавата оркестрова джаз музика в Голямата зала на Доходното здание от 19:00 ч., на 19 април, сряда. Програмата включва обичани песни и инструментали, а артистите разкриват част репертоара за вечерта – ще прозвучат брилянтните “All The Way“, “Something Stupid“, “The Shadow Of Your Smile” , “The Lady Is a Tramp” както и много други. Диригент е маестро Димчо Рубчев.

Билети могат да бъдат закупени в Доходното здание, телефон за справки: 0894 483 014. Научете повече във Facebook страницата на събитието -> https://goo.gl/gtSnn0

Веси Бонева е една от най-интересните млади поп-изпълнители в България. На българската музикална сцена се налага с песни, които блестят с уникална смесица от денс и поп-музика на световно ниво. Усетът й към различни музикални стилове и непринуденото й сценично присъствие я правят търсен изпълнител за различни музикални проекти като рок опери, концерти, големи сцени. Има издадени 4 музикални диска и записани над 60 авторски песни – на български и английски език. Освен като брилянтна певица, с ежедневни клубни и сценични изяви, в последните години Веси Бонева се наложи както майстор в озвучаването на анимационни филми и като личност, отстояваща и подкрепяща много обществено значими каузи.

Тони Златанов се занимава с музика от ранна детска възраст. Завършил е 10 майсторски класа при виртуозния Милчо Левиев, както и Джаз пиано в НБУ, където се е учил само от най-добрите у нас. Сред неговите ментори са Ангел Заберски-син, Румен Тосков и Живко Петров. Тони Златанов е един от основателите на джаз триото „The GOLDEN Project“. Свири и пее в бандата „Alex&4GIVE“. Работи с музиканти като Васил Найденов, Любо Киров, Мария Илиева, Веси Бонева, Поли Генова и много други.

Биг Бенд Русе – новаторският стил на Русенския оркестър и неговото високо професионално ниво му отреждат водещо място в страната и чужбина. Диригент на оркестъра и неговата Биг бенд формация е Димчо Рубчев. Някои факти за състава от последните години говорят сами за себе си: през 2013 г., Биг Бенд Русе получава 4 награди от Съюза на българските музикални и танцови дейци – две „Златна лира” на оркестъра и диригента и две „Сребърни лири” на двама от солистите на състава. През 2015 година съставът стана първият лауреат на „Кристална лира“ в новата категория „Духови оркестри и формации“. Гост солисти на концертите на бенда са едни от най-добрите български джаз музиканти – Ангел Заберски, Михаил Йосифов, Венцислав Благоев, Хилда Казасян и много други талантливи изпълнители.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement