Connect with us

Кино

„БНТ Представя“ биографичен филм за Нешка Робева

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Легендата на художествената гимнастика посреща зрителите на обществената телевизия в „Градината на спомените“

На 16 ноември (сряда) от 21:00 ч. по БНТ 1 документалната поредица „БНТ Представя“ ще излъчи филма за Нешка Робева „Градината на спомените“. Сред красотата и уединението на своите любими цветя Нешка Робева застава пред камерата на БНТ и се връща към най-ценните си спомени от детството, своята богата кариера на състезател и треньор по художествена гимнастика, спектаклите, срещите си с Ванга и пътя към вярата.

Екипът на „БНТ Представя“ запознава зрителите с част от състезателите и танцьорите, с които Нешка Робева е работила. През най-успешните, както и през най-тъмните години на българската художествена гимнастика Нешка Робева устоява твърдо своите убеждения, без да се опира на формули.

„Освен че създаваше шампиони, тя създаваше и силни характери“, откровена е световната шампионка по художествена гимнастика и настоящ съдия Мария Петрова.

Advertisement

„Самата ѝ човешка природа я тикаше натам да казва истината, да казва неща, които смята, че са изключително важни“, споделя от своя страна специалистът по художествена гимнастика проф. Петя Цветкова.

Гледайте филма „Градината на спомените“ от поредицата „БНТ Представя“ тази сряда, 16 ноември, от 21:00 ч. по БНТ 1.

Continue Reading
Advertisement