Connect with us

Lifestyle

Бягай с кауза на четвъртото издание на Kaufland София полумаратон

Avatar

Публикувано

на

KSHM 2

снимка:ПР

100 % от събраните такси за участие в събитието ще бъдат предоставени за благотворителност

Бягането по време на четвъртото издание на Kaufland София полумаратон ще бъде с благотворителна цел. Организаторите на едно от най-атрактивните спортни събития в столицата ще предоставят 100 % от събраните такси за участие в подкрепа на три различни каузи. Полумаратонът ще се проведе на 15 май 2022 година, неделя, като регистрацията е отворена на сайта на събитието https://sofiahalfmarathon.com.

Част от средствата, събрани от записалите се за различните дисциплини участници, ще бъдат дарени за подпомагане на пострадалите от войната в Украйна чрез Сдружението на украинските организации в България „Мати Украйна“. Останалата сума ще бъде разпределена поравно между Народно читалище „Тротоара 2020“ и Фондация „Герои на времето“ (TimeHeroes).

Инициативата на TimeHeroes, която бегачите в маратона ще подкрепят със своето участие, е „Купата на героите” – доброволческо състезание на училищата в България. Всеки месец участниците в него са предизвикани да действат по определена важна социална тема, като организират доброволчески инициативи и трупат точки на страната на доброто. През месец май отправеното предизвикателство към тях е насочено към грижата за здравето. Доброволците от мрежата ще вземат участие в различни акции като облагородявания на спортни площадки, кампании в подкрепа на здравословното хранене, движението и връзката им с психичното здраве, акции за дарения на спортни пособия за деца в неравностойно положение, събиране на отпадъци под формата на спортни занимания, организиране на собствен благотворителен маратон в училище и други.

Advertisement

В допълнение към всички инициативи, посветени на здравето и спорта, участниците в „Купата на героите“ ще получат шанса да подкрепят като доброволци и самия Kaufland София полумаратон 2022, за да преживеят от първо лице вълнението около това мащабно спортно събитие.

Проектът на Народно читалище „Тротоара 2020“, който организаторите на полумаратона също ще подкрепят, е тазгодишното издание на TRAP fest 2022 – „Приключението“. Фестивалът на активния начин на живот, музиката и изкуствата се случва на Лятната естрада в Борисовата градина и има за цел да ангажира младежката сила и енергия за придобиване на важни умения, свързани с мениджмънта и организацията на събития. Инициативата осигурява изява още и на прохождащи музиканти, танцьори и други участници, които правят първите си сериозни стъпки на сцената.

Continue Reading
Advertisement