Connect with us

Събития

Бяла вълна залива София за първа пролет

Avatar

Публикувано

на

slideshow2

На 20 март, в навечерието на първа пролет, София празнува в бяло. Цветът на светлината, използван от много народи като свят. Утре в „Преди обед“ по БТВ ще разберете с какво бялото е издигнато в култ в Бразилия и как бразилците посрещат пролетта още от февруарския карнавал в Рио де Жанейро.

В петък – 20 март, зала Рейнбоу Плаза посреща специални гости от Бразилия, които ще пресъздадат карнавала в Рио и най-съкровените традиции, пазени с векове в сърцето на Амазония. Типична бразилска кухня ще очарова и най-претенциозния вкус: салата Амазония – микс зелени салати , кашу, бразилски кестен, банан, бекон, овкусена с традиционен бразилски дресинг; Мокека Баияна – скариди, денде, кокосово мляко, зеленчуци; Карне ком фарофа – телешко месо, пилешко, фарофа, пюре от тиква; Канджика – бразилски флам в кокосов орех с ананасов конфитюр кашака, както и неповторимите печени хлебчета с изненади – Пан де кежо. Менюто е съобразено с изискванията на Бразилското посолство. Самият посланик на Бразилия в България Негово превъзходителство Рикардо Герра де Араужо подписал  разрешение на майсторите готвачи да приготвят някои от рецептите на личния му готвач в Бразилия.

Карнавалът в Рио пристига в София, за да донесе първите топли нотки на пролетта и да зареди с екзотика, танци и любов следващите месеци.

На 20 март, в зала Рейнбоу Плаза, от 19:30ч. ще се слеете с Бразилия и ще станете част от карнавала на живота без да прелетите цял океан за това.

Дрескод бяло! 

Advertisement

Кувертите за събитието са на цена от 100 лв. и VIP-120 лв. Можете да ги закупите от Adora Events на телефон: 0889 77 22 77, в магазини Пикадили, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн в системата на Eventim.bg.

photo_verybig_1119718

 

Continue Reading
Advertisement