Connect with us

Общество

Медицински център New Life с ден на отворените врати

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

В хотел „Радисън“ в София се състоя Ден на отворените врати на клиника New Life-Пловдив. Специален гост на информационната среща бе проф.Нери Лауфер, втори в света, извършил успешно човешко ин витро и консултант на медицинския център. Гурото в ин витро оплождането изнесе  лекция на тема „Възраст и репродуктивно здраве“. „Общо известно е, че има връзка между пациентките и фертилитета, защото се увеличава бройката на жените, които имат нужда от ин витро процедури. Това е свързано с възрастовия фактор, тъй като жените в днешно време имат нужда от повече образование и време за развитие на кариерата си“, обясни професорът пред събралата се публика. Според него жените не бива да отлагат раждането на първото си дете, защото с напредването на годините все по-голяма част от тях стигат до там, че губят способността си да зачеват.

Събитието бе открито от новия посланик на Израел в България Н.Пр.г-жа Ирит Лилиан, която поднесе пожелания към присъстващите и израелският лекар – проф.Лауфер. Според него няма тенденция да намалява възрастта на жените, които не могат да имат деца, просто се увеличава процентът на жените, които отлагат раждането на първото си дете след 35-годишна възраст. Статистиката показва, че между 10 и 15% от двойките имат проблем със забременяването. От тези проценти при половината липсата на бременност се дължи на женския фактор, а другата половина е заради мъжете.

Подкрепа на младите двойки в залата дадоха и поп-изпълнителките Маги Джанаварова и Нора Караиванова, които внимателно изслушаха лекцията на проф.Лауфер и заявиха, че подкрепят ин витрото като метод, който може да разреши сериозни проблеми при жените с репродуктивни проблеми.

Управителят на New Life д-р Добринка Петрова сподели личния си опит и пожела на повече млади семейства да изпитат истинското щастие от появата на дългоочакваното бебе. Тя информира и за новостите в сферата на асистираните репродуктивни технологии. Денят на отворените врати даде възможност на всички заинтересовани да се запознаят и с останалата част от персонала, както и с изключително комфортните условия, които предлага първият в България Израелски център за репродуктивно здраве. Високотехнологичното оборудване в New Life позволява точна и прецизна диагностика и лечение. Специалистите в медицинския център са преминали обучение в престижните болници Хасада и Асута в Израел. Екипът на клиниката диагностицира, консултира и лекува както женски, така и мъжки фактор безплодие.

Advertisement

Мотото на New Life e: ПОВЕЧЕ ДЕЦА ЗА БЪЛГАРИЯ!

Continue Reading
Advertisement