Connect with us

Lifestyle

Новият тренд Skin Cycling превзе света на козметиката с 3.5 милиарда гледания в TikTok

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

„Skin Cycling“ или „цикличната грижа за кожата“ е сред най-популярните тенденции за красота на сезон есен/зима 2022 г. Тя успя не само да превземе TikTok, но и да получи одобрението на козметичните редактори на Vogue и екпертите на beauty-tech лидера FOREO. С впечатляващите над 3,5 милиарда гледания на хаштага #skincycling, трендът  се утвърждава като ефективен и широко използван метод, препоръчван от десетки козметици и дерматолози.

Какво представлява всъщност цикличната грижа за кожата? 

Концепцията за „циклична грижа за кожата“ се отнася до нощната рутина, която включва използването на активни съставки само в определени дни, а след това идват дни на почивка. Най-популярен е четиридневният цикъл, който обикновено включва използване на активни съставки през две нощи от седмицата, последвани от две нощи на почивка.

Идеята е, че по този начин може да се предотврати нарушаването на кожната бариера поради прекомерна употреба на активни съставки – освен това този метод е чудесен начин за създаване на последователна и ефективна рутина. Базираният в Ню Йорк дерматолог, който стои зад концепцията, е д-р Уитни Боу, която след като сподели визията си за най-добрата рутинна грижа за кожата в TikTok, получи близо 300 хиляди харесвания и коментара.

Advertisement

Ден 1: Дълбоко почистване

Ден първи от skin cycling-a е денят за ексфолиране, за да изчистите порите си и да отстраните мъртвите клетки от кожата. Ексфолиантите не бива да предизвикват болезнено парене или мигновено възпаление.

Експертите на FOREO препоръчват използването на почистваща четка вместо ръце, тъй като това намалява опасността от размножаване на различни бактерии и не нарушава кожната бариера. Иновативната четка LUNA™ 4 с T-Sonic™ пулсации е най-ефективният и безопасен начин за дълбоко почистване на лицето, разработен от шведската марка. LUNA™ 4 е направена от антибактериален силикон и премахва 99% от замърсяванията, себума и остатъците от грим. Методът на FOREO с T-Sonic™ пулсации, наличен и при LUNA™ 4, в комбинация с най-деликатните силиконови влакънца, отпушват порите, а при редовна употреба намаляват видимостта им.

Ден 2: Ретинол

Ретиноидите, които спомагат за ускоряване на клетъчната обмяна, са продукти на основата на витамин А, които могат да помогнат в борбата срещу акне, хиперпигментация, белези и фини линии и бръчки. „Ретиноидите са едни от най-мощните съставки, които трябва да включите в рутинната за грижа за кожата“, казва д-р Боу. Ако сте начинаещи в областта на ретиноидите и на цикличната грижа за кожата като цяло, започнете с нанасяне на хидратиращ крем върху чувствителните зони на лицето – под очите и около ъглите на носа, за да действа като буфер и да предотврати изсушаването и раздразнението. След това нанесете ретиноида си върху цялото лице и по шията.

Advertisement

снимка: ПР

Ден 3 и 4: Хидратация

Следващите дни при цикличната грижа за кожата са време да се погрижите за кожната бариера и да осигурите достатъчна хидратация на кожата. Д-р Боу препоръчва да почистите кожата, като я оставите влажна, и след това да нанесете серум, който съдържа съставки като хиалуронова киселина, глицерин и/или ниацинамид. След тези две неща е важно да използвате овлажняващ крем. Според нея кремът трябва да бъде с подхранваща формула, която ще поддържа кожната бариера. Ако кожата е много суха, най-добре е да се използва масло от шипка или сквалан или маска за лице за дълбока хидратация. Особено подходящ в случая е иновативният уред FOREO UFO 2, който предлага най-ефективния начин да подсилите действието на вашата маска за лице, като усройството има функция за СПА процедури с червена LED светлина и със зелена светлина, която се бори с хиперпигментацията. Криотерапията, която доскоро бе налична само в клиниките, също е сред функциите на UFO 2, като тя минимизира бръчките и допринася за по-свежа и стегната кожа. Така вашият дом ще се превърне в първокласен СПА център.

PRO TIP на FOREO: Използвайте четвъртия ден, за да заредите кожата си с нов прилив на енергия, като масажирате лицето си при нанасяне на хидратиращия крем. За анти-ейдж ефект можете да използвате устройството FOREO BEAR – първото в света одобрено от FDA медицинско микротоково устройство с антишокова система и стягащи функции, което подобрява кръвообращението, като по този начин ускорява деленето на клетки и позволява на активните съставки да проникнат по-дълбоко, като нежно енергизира и стяга всички 69 мускула на лицето и шията. При употребата му е важно да се използва проводящ крем като FOREO Serum Serum Serum. Той може да бъде нанасян и самостоятелно, като с помощта на специалните си микрокапсули серумът прониква дълбоко под защитната кожна бариера и по този начин помага на кожата трайно да задържа хидратиращи и антиоксидиращи вещества.

За да научите повече за FOREO – най-бързо развиващата се марка в областта на технологиите за красота в света, и да сте в крак с иновациите ѝ, посетете сайта foreo.com или последвайте @foreo_official в Instagram. Продуктите на бранда могат да бъдат закупени също от notino.bg.

Continue Reading
Advertisement