Connect with us

Lifestyle

Приключенски триатлон в парк Росенец

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Първият приключенски триатлон в България ще се организира на територията на парк Росенец

Първото издание на Lion Heart Utopia ще се състои тази година в парк Росенец. Събитието се организира по инициатива на сдружение СК „Лъвско сърце“ и с подкрепата на сдружение „Активен Живот“. Приключенското състезание ще се проведе на 24-ти юли, събота и ще бъде част от първото издание на „Бургас Спорт Фест”. Фестивалът е част от спортния календар на Община Бургас за 2021 година.

Lion Heart Utopia, макар и с по-къси дистанции се доближава концептуално до Ултра крос триатлона Лъвско сърце – основоположник в серията крос триатлони в страната. Това ще бъде единственото по рода си състезание в България, което добавя приключенски елемент към традиционните за триатлон етапи. Състезанието спада към категория „adventure”, тъй като участниците стартират и финишират на различни места.

Дистанциите, които организаторите предвиждат са: 1,5 км плуване в открити води, като стартът ще бъде от остров „Света Анастасия” с плуване към брега, последвани от 40 км планинско колоездене в местност „Бакърлъка” и 10 км горско бягане в сърцето на парк Росенец.

Advertisement

Всеки атлет може да участва в една от двете категории – индивидуално или отборно, като към момента местата са почти изчерпани. При индивидуалното участие един атлет преминава през трите дисциплини напълно самостоятелно и непосредствено една след друга. При отборното участие, всеки отбор може да се състои от двама или трима участници.

Основната цел на събитието е да популяризира спорта на открито, да приобщи природното наследство на Община Бургас и засилване на интереса към спорта триатлон у нас.

Организаторите на събитието приканват всички, които желаят да се включат като доброволци да попълнят тази кратка анкетна форма на сайта на състезанието. Всичко за събитието следете на уебсайта на състезанието www.utopia.lionheart.bg. и във Facebook страницата на Лъвско сърце.

Continue Reading
Advertisement