Connect with us

Култура

Разкриваме тайните на Космера с „Арканум: Необуздан“ от Брандън Сандерсън

Avatar

Публикувано

на

Сборникът с новели от споделената вселена на Сандерсън идва на български в колекционерско издание.

Брандън Сандерсън е световноизвестен автор на фентъзи и фантастика. Действието на неговите произведения се развива в уникална по мащаб, описана с ярко въображение споделена вселена, наречена Космера. „Арканум: Необуздан“ събира девет истории, обхващащи шест различни свята от Космера, техните напълно реализирани и отличителни магически системи, заедно с карти, илюстрации, бележки… и тайни.

Сандерсън е продал над 20 милиона екземпляра от печатни, електронни и аудио книги. Една от причините авторът да е толкова успешен, е уникалната му връзка със своите фенове. В „Арканум“ писателят предоставя на феновете разкошни допълнения към познатите истории и епични разкрития за вселената.

Сборникът съдържа различни по цел и атмосфера новели, които са подредени според света, в който се развива действието. Преди всяка история е упоменато дали съответната история може да се прочете, без да издаде спойлери, в зависимост от това доколко читателят е запознат с предишните романи на Сандерсън.

Издателство „Артлайн Студиос“ публикуват сборника в специално издание с обемна корица със златно фолио. Книгата идва с превод от Деница Иванова Райкова, а консултант по понятията и имената е Жоро Пенчев.

Advertisement

„Арканум: Необуздан“ е незаменим том, задължителен за всеки почитател на Брандън Сандерсън. Вълнуващите истории ще ви изстрелят на безпрецедентно пътуване през космос, какъвто само Сандерсън би могъл да си представи.

Continue Reading
Advertisement