Connect with us

Lifestyle

Созопол в надпревара за Туристическите Оскари с хотел като средновековна базилика

Avatar

Публикувано

на

Един от най-романтичните градове на Балканите – Созопол, влиза в надпреварата за Балканските туристически Оскари с изградения в стила на средновековна базилика хотелски комплекс – „Вила Византия”.  Второто издание на годишните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016 ще се състои на 1.12. 2016 г. от 20 ч. в хотел Premier Best Western София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
С красивата си гледка към един от заливите на Черно море „Вила Византия” се превръща в предпочитано място за туристи от цял свят. Хотелът разполага с луксозно обзаведени апартаменти с две спални, дневна с място за хранене, кухненски бокс и баня с вана. Елегантният гурме ресторант предлага специалитети от българската и средиземноморска кухня.
СПА-центърът на комплекса радва гостите с богата гама от козметични процедури и масажи. Релаксиращата музика, благоуханните масла и аромати, създават атмосфера на топлота и спокойствие. Новооткритият фитнес разполага с модерни съоръжения и допълва изобилието от услуги, които хотелът предлага на туристите.
И Община Пловдив, която все по-успешно се развива като водеща дестинация за културен, събитиен, винен и религиозен туризъм в страната, получи престижна номинация за Лидер в туризма на Балканите от второто издание на престижните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016.
Община Асеновград също получи достойна номинация от Балканските туристически Оскари в категория Културен туризъм.
Асеновата крепост без съмнение е най-интересният и просъществувал най-дълго време паметник на културата в Асеновград – с хронологични граници от старожелязната епоха до началото на 15 век. Крепостта е изградена на непристъпна скала в началото на прохода, свързващ Тракия с Беломорието. Сред номинираните е и община Приморско с нейните древни културно-исторически богатства.
Една от най-големите и най-бързо развиващите се хотелски вериги в България – Грифид Хотели, също влиза в надпревара за престижните статуетки. Сред номинираните е и четиризвездният „Каменград” Хотел & СПА, част от веригата „Тракийски хотелиери“, както и един от най-предпочитаните планински хотели у нас и на Балканите – Апартхотел Лъки Банско. Бутиковият хотел 8 ½ Luxury Art Guest House, който се превърна в любимо място на звезди като носителят на Грами Кърт Елинг, холивудският режисьор с български корени Тед Кочеф, снукър легендите Рони О’Съливан и Марк Селби,джаз звездата Ричард Бона, , също получи заслужена номинация от годишните награди за туризъм на Балканите.
Подробности можете да откриете тук
Организаторът на церемонията ВИП Комюникейшън, има зад гърба си куп престижни събития, като Националните награди за значими постижения в бизнеса и на церемониите за луксозно строителство, архитектура и дизайн, Националните медицински награди, Годишните медийни награди и други.

Continue Reading
Advertisement